/ 27 Mar

Wil jij positiever in het leven staan?

Men kan verschillende redenen hebben om microdoseren uit te proberen. Microdoseren kan namelijk positieve effecten hebben op lichaam en geest. Tevens zijn de risico’s erg laag. Hierdoor is het voor veel mensen interessant om te kijken wat microdoseren voor hen kan betekenen wanneer andere middelen niet lijken te werken. In dit artikel spreken we over de microdosing truffel. Microdosing houdt in dat je net iets minder neemt dan de minimale dosering die je nodig hebt om iets te voelen of merken van het middel.

Waarom microdoseren?

Er zijn diverse redenen waarom iemand zou willen microdoseren. Voorbeelden van redenen kunnen zijn dat iemand meer energie of creativiteit wil ervaren in het dagelijks leven. Een andere reden kan zijn dat iemand behoefte heeft aan een positievere stemming, een (sterkere) emotionele connectie met mensen in zijn of haar omgeving en een beter concentratievermogen. Ten slotte zou microdoseren ook kunnen helpen bij helder denken, probleemoplossend denken en meer in het nu leven. Hierdoor is microdoseren vooral interessant voor mensen die aan zichzelf willen werken.

Wat is er bekend?

Alhoewel er uit wetenschappelijk onderzoek nog weinig bekend is over de effecten van microdoseren op geest en lichaam, is er veel bekend vanuit ervaringen van mensen die het hebben gedaan. Wanneer de effecten van microdoseren gemeten worden, lijkt het effect kleiner dan wanneer mensen zelf rapporteren over de effecten. Echter is dit natuurlijk het belangrijkst; hoe ervaren mensen microdoseren? Het is gebleken dat mensen microdoseren herinneren als iets positiefs. Placebo-effect kan hier dus een rol in spelen, maar juist doordat men er zo positief over is, is het heel interessant om microdoseren verder te onderzoeken.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Gezondengelukkigzijn.nl